Családi kör – Klasszikusok kicsiknek

A Klasszikusok kicsiknek című, többszörös Szép Magyar Könyv-nyertes gyerekkönyvsorozat Arany János Családi kör című költeményével bővül. A lélekmelengető alkotást ismét Békés Rozi művészi illusztrációi keltik életre.

2520 Ft

Készleten

Cikkszám: 9789635093724 Kategóriák: , , ,

Leírás

A Klasszikusok kicsiknek című sorozatról:

A Klasszikusok kicsiknek című, többszörös Szép Magyar Könyv-nyertes gyerekkönyvsorozatunkat Arany János Családi kör című költeményével bővítjük. A lélekmelengető alkotást ismét Békés Rozi művészi illusztrációi keltik életre.

A Scolar Kiadó kiemelt célja, hogy a szélesebb közönségnek szóló, sokszor külföldi gyermekkönyvek mellett lehetőséget biztosítson hazai alkotóknak is a megjelenésre.
Egyik legkedvesebb, 2013-ban indított gyermekirodalmi sorozatunkban az értékőrzés jegyében klasszikus műveket jelentetünk meg többek közt Békés Rozi szemet gyönyörködtető illusztrációival.

Az első két kötet (József Attila: Csoszogi, az öreg suszter, Móra Ferenc A didergő király) – melyek mindegyike a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jelenhetett meg – folytatásául Petőfi Sándor gyönyörű versét választottuk, melyet barátja, Arany János akkor hároméves fiához írt, mikor Szalontára látogatott 1847 júniusában. Arany Lászlóból később elismert népmesegyűjtő és író lett (leghíresebb műve az 1873-ban A délibábok hőse című verses regény).

E sort folytattuk egy gyönyörű karácsonyi verseskötettel, melyben József Attila, Ady Endre és Kosztolányi Dezső egy-egy, gyermekek számára is lélekközeli remekművével.

Majd következtek az olyan örök kedvencek, mint A kis kakas gyémánt félkrajcárja (Arany László meséje) és a Kismalac meg a farkasok, Móricz Zsigmond verses meséje – utóbbiak Nagy Diána illusztrációival.

További információk

Méretek 22,0 × 26,5 × 1,0 cm
Illusztrátor:

Békés Rozi

Kötés:

Kemény borító

Oldalszám:

48 oldal

Szerző:

Petőfi Sándor

Kiadó:

Scolar

Pin It on Pinterest

0

Kosár