Klasszikusok kicsiknek – Arany Lacinak

Gyermekirodalmunk egyik nagy klasszikusát virtuóz ritmusa és rímei, sodró lendülete ugyanolyan élvezhetővé teszik ma is, mint száz éve – nem véletlen, hogy sok iskolában kötelező memoriter is. Az olvasókönyvek állandó darabja, mely több önálló kiadásban is napvilágot látott.

A vers mindenki előtt jól ismert: Petőfi az izgő-mozgó kisgyermeket egy mesével köti le, melyben a nagybajuszos ember ürgét akar önteni, ki is megy a mezőre, bele is zúdítja vödrének tartalmát egy lyukba – s nemsokára nyakon csípi a menekülő kis állatot, aki nem más, mint: Laci!

A számos fontos díjjal kitüntetett művész, Békés Rozi akvarelljeinek finom, érzékeny jellege kiválóan illik ehhez a meséhez.

2970 Ft

Elfogyott

Cikkszám: 9789632445519 Kategóriák: , , Címke:

Leírás

Petőfi Sándor 1847 júniusában Szalontára látogatott, és ekkor írta szívmelengető versét jó barátja, Arany János hároméves fiához.

(Arany Laciról talán nem mindenki tudja, hogy felnőttként – ekkor már Arany Lászlóként – egyik legnevesebb mesegyűjtőnkké, -írónkká vált. Olyan híres mesék köthetők a nevéhez, mint A kiskakas gyémánt félkrajcárja vagy a Fehérlófia.)

A könyvet a többszörös díjnyertes illusztrátor Békés Rozi képei díszítik.

 

További információk

Méretek 20 × 24,5 × 1 cm
Szerző

Petőfi Sándor

Illusztrátor

Békés Rozi

Oldalszám:

22 oldal

Kötés:

Keménytáblás

Kiadó

Scolar

Pin It on Pinterest

0

Kosár