Klasszikusok kicsiknek – A didergő király

Móra Ferenc klasszikus verses meséje az örökké didergő királyról és a szeretet erejéről generációk megunhatatlan kedvence. Az őszinte kislány szavai rádöbbentik a királyt arra, hogy a testet és a lelket csakis a jóság és a szeretet képes felmelegíteni.

Móra Ferenc: A didergő király – Szép Magyar Könyv-nagydíj; 2015

2970 Ft

Készleten

Leírás

A didergő király legújabb kiadásához a több rangos hazai es nemzetközi szakmai díjjal elismert illusztrátor, Békés Rozi készített vadonatúj színes rajzokat. Rajzainak, akvarelljeinek finom, érzékeny jellege kiválóan illik a mesékhez, és még vonzóbbá, érdekesebbé teszi a kis olvasók szemében.

A „Klasszikusok kicsiknek” sorozat eddig megjelent kötetei:
József Attila: Csoszogi, az öreg suszter (2013) – Szép Magyar Könyv-nagydíj és Közönségdíj; 2014
Móra Ferenc: A didergő király (2014) – Szép Magyar Könyv-nagydíj; 2015
Petőfi Sándor: Arany Lacinak (2015) – Szép Magyar Könyv oklevél; 2016

Ady Endre, József Attila, Kosztolányi Dezső: Háromkirályok – Karácsonyi versek (2016)

A scolar kiadó 2013-ban indított gyermekirodalmi sorozatában az értékőrzés jegyében klasszikus műveket jelentet meg Békés Rozi szemet gyönyörködtető illusztrációival.

Az illusztrátorról:
Békés Rozi 1955-ben született Budapesten. 1980-ban végzett a Magyar Iparművészeti Főiskola (ma: MOME) könyvművészeti szakán. Azóta grafikusként, illusztrátorként és animációsfilm-készítőként dolgozik. Számos mese-, ifjúsági- és tankönyvet illusztrált, valamint évek óta saját rajzokat és művészkönyveket készít. A ’90-es években színházi és filmes jelmez- és díszlettervezőként is tevékenykedett.
Tagja a Magyar Illusztrátorok és a Magyar Művészkönyv Alkotók Társaságának, mely csoportokkal már számos kiállításon vett részt.
Többször kapott „Szép Magyar Könyv” díjat, a Magyar Illusztrátorok és a Magyar Művészkönyv Alkotók Társaságának tagjaként pedig számos kiállításon szerepelt. 2009-ben elnyerte az „IBBY Az Év Gyermekkönyv Illusztrátora” díjat. Mese-, ifjúsági és tankönyveket illusztrált az Európa, a Cerkabella, az Osiris és a Sulinova Kiadók megbízására.

További díjai:
1990–1997; 2014, 2015: Szép Magyar Könyv Díj
2002:  Nemzeti Kulturális Alap Ösztöndíj
2008: Év Gyermekkönyve Díj
2012: Ferenczy Noémi-díj

További információk

Méretek 20 × 24,5 × 1 cm
Szerző

Móra Ferenc

Illusztrátor

Békés Rozi

Oldalszám:

22 oldal

Kötés:

Keménytáblás

Kiadó

Scolar

Pin It on Pinterest

>
0

Kosár