Evi, Nick és a csibés nyár

EZ A KÖNYV életem legfurcsább nyaráról szól. Úgy kezdődött, hogy Nick, aki hatodikos, életében először hozzám szólt. Evi meg közölte, hogy a barátom akar lenni, pedig amúgy nagyon veszekedős lány. Aztán egy csomó minden történt: elloptam egy tyúkot, szétfűrészeltem egy csomó fát, és rájöttem, hogy szerelmes vagyok. De egy balesetnek is tanúi voltunk… Agyrém! Vajon életem legfurcsább nyara egyben a legjobb is lesz? Az elbeszélő egy visszahúzódó kislány, aki legszívesebben egyedül tölti az idejét. Ezen a nyáron azonban “kénytelen” összebarátkozni a szomszédjukba költöző új lánnyal, hiszen neki köszönhetően válthatja valóra legnagyobb álmát, hogy saját állatai – történetesen csibéi – legyenek.

2700 Ft

Készleten

Cikkszám: 9789635874729 Kategóriák: , , , ,

Leírás

A szerzőről: Gondoltad volna, hogy a holland Anna Woltz, mikor hatévesen meg kellett volna tanulnia olvasni a suliban, sztrájkba fogott? Bizony, egy évig ki sem nyitotta a könyveket. Szerencsére amikor a kezébe került Astrid Lindgren könyve, a Mi, Bullerbü-i gyerekek, elkezdett olvasni. És soha többet nem hagyta abba.

Az írásba tizenkét évesen vágott bele. Attól fogva minden nyáron írt – míg a többiek a strandon hevertek, ő a gép előtt ült –, de legalább fürdőruhában. Egyre csavarosabb sztorikat talált ki, de a nyár mindig túl rövid volt, így a történetek a fiókban végezték. Tizenöt évesen arra jutott, hogy arról ír, amiről mindent tud: a suliról. Egy éven át minden hétfőn ott állt a Timesban egy cikke az iskola életéről: szerelemről, tanárokról, szülőkről, uzsonnásdobozokról.

Mára már több, mint 25 önálló kötete van! Van közöttük kalandos tiniregény és gondolatébresztő ifjúsági irodalom is, melyeket fiatalok és felnőttek egyaránt nagyon szeretnek. Regényeit immár 12 nyelvre, köztük magyarra is lefordították.

További információk

Méretek 13,0 × 19,5 × 2,0 cm
Illusztrátor

Angela Glökler

Kötés:

Puhatáblás

Oldalszám:

224 oldal

Szerző

Anna Woltz

Kiadó

Pagony

Pin It on Pinterest

>
0

Kosár