Randalín és Mundi

Az Izlandi Irodalmi Központ a húsz „kiadásra legérdemesebb izlandi könyv” közé sorolja a kötetet. A mulatságos és életigenlő történeteket Thórarinn Már Baldursson (Sempé Kis Nicolas-jára emlékeztető) illusztrációi teszik teljessé.

2400 Ft

Készleten

Cikkszám: 9786155131530 Kategóriák: , , , Címke:

Leírás

A majdnem kilenc éves Mundi kéthetes nyaralásról tér vissza otthonába, Reykjavikba és úgy tűnik ennyi idő alatt is sok minden megváltozott otthon. Például a szomszédba költözött egy igen fura lány, a szintén kilenc éves Randalín, aki Izabella Athéna Éjszaka néven szokott bemutatkozni és más dolgokban is szívesen füllent. Botránynak hívják a cicáját, meghökkentően bánik a könyvekkel és hipnotizőrt keres, hogy leszokjon a dohányzásról (nem, valójában nem dohányzik és később még a csikkeket eldobáló gitáros fickót is sikerül meggyőznie, hogy az nem helyes).
Ezzel a találkozással el is indulnak a kalandok, aminek során érdekesebbnél érdekesebb emberekkel ismerkednek meg a gyerekek és a könyv végére egy szuper szülinapi kerti partyt is megszerveznek.
A szeretetteljes és könnyed könyvből sugárzik a vidámság, a pozitív életszemlélet, a tolerancia és a sokszínűség, s akár felolvasásra, akár önálló olvasásra jó szívvel ajánlható.

A Tómas Gumundsson-díjjal is kitüntetett költőnő-írónőnek ez az első gyerekkönyve, amellyel hazájában azonnal nagy sikert aratott. Elnyerte az Izlandi Könyvkereskedők Gyerekkönyvdíját és a Női Irodalmi Díjat is.

További információk

Méretek 17 × 21,5 × 1 cm
Szerző

Thórdís Gísladóttir

Illusztrátor

Pórarinn M. Baldursson

Oldalszám:

88 oldal

Kötés:

Keménytáblás

Kiadó

Pongrác

Pin It on Pinterest

0

Kosár