Csillagfürt

„Ez a gyönyörűen megírt, okos és vidám mese észrevétlenül tanít nemcsak furulyázni, de élni is. A kalandokhoz Egri Mónika rajzai teremtenek izgalmas képi világot.

Szívből ajánlom ezt a könyvet minden furulyázni tanuló gyereknek, és mindazoknak, akik egyszerűen egy jó mesére vágynak.” (Berg Judit)

3600 Ft

Elfogyott

Cikkszám: 978963896570 Kategóriák: , , Címkék: ,

Leírás

Egy könyv arról, hogy hogyan gyógyuljunk ki a lustaságbetegségből.

További információk

Méretek 20,5 × 27 × 1,4 cm
Illusztrátor:

Egri Mónika

Szerző:

Nagy Anikó Johanna

Oldalszám:

112 + 48

Kötés:

Kemény borító

Kiadó:

Abrakadabra

Mások véleménye

 

Nagy Anikó Johanna mesés furulyaiskolája nagy hatást gyakorolt rám, végigolvasva ugyanis arra döbbentem rá, hogy tartalmazza mindazt, amit magam is tanítok a növendékeimnek, csak olyan fantáziadúsan, olyan lebilincselő stílusban megírva, hogy nincs az a gyermek,, aki ne kapna kedvet a furulyázáshoz, ha arra ilyen csalafinta módon veszik rá. Neveléspszichológia hatja át minden sorát, de észrevétlenül, és úgy ösztönöz rendszeretetre, szorgalomra, céltudatosságra, hogy közben a fantáziánkat is mozgásba hozza.
Olyan emberi értékeket állít elénk példaként, mint bátorság, segítőkészség, vigasznyújtás, és mindezt úgy, hogy közben minden igényt kielégítően vezet végig a furulyajáték technikájának lépcsőfokain. Kedvet csinál a komponáláshoz is, ami megadhatja a gyerekeknek az alkotás mámorító érzését is. Csillagfürt példája kigyógyíthat minket mindennapi gyarlóságainkból: lustaságból, gyávaságból, önbizalomhiányból, és meggyőződésem, hogy a gyakorlatban segítségére lehet minden furulyatanárnak, aki kisebbekkel is foglalkozik.

Kállay Gábor
ének- és furulyaművész
a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola tanára

Van egy kislány, Csillagfürt, aki nagyon szeretne meggyógyulni a lustaságbetegségből. Leckét írni és rendet rakni nincs kedve, de egy kis kalandtól nem riad vissza.
Van egy furulyatanárnő, aki úgy tanítja zenélni a gyerekeket, hogy közben beszélget, megért, figyel, mesél. Tanítványai szívrepesve várják Anikó néni óráit, pedig ő egyetlen percig sem titkolja előttük, hogy a tudáshoz sokat kell tanulni, gyakorolni, ismételni.
Most az ő tollából született egy mese, amely egyszerre izgalmas, fordulatos és vicces. Csillagfürt elindul, hogy gyógyulása érdekében egy dalt furulyázzon a varázsvirágnak. Az egyetlen bökkenő, hogy nem tud furulyázni, és fogalma sincs, hol keresse a virágot. Útja során manók, boszorkányok, rémisztő és szánalmas lények seregével találkozik, hol bátorsággal, talpraesettséggel, hol emberséggel, jó szívvel vágja ki magát a slamasztikából, miközben egyenként tanulja és gyakorolja a furulyán a hangokat.

Berg Judit író

Csupaszív blog ajánlója

Pin It on Pinterest

0

Kosár