A Bojtorjánmező lakói

A Bojtorjánmező szomszédságában álló ház egykor a Boszorkány lakhelye volt, jelenlegi lakói pedig különleges események szemtanúivá válnak. Valaki békává változik, a zoknikon fekete lyukak kezdenek nőni, egy titokzatos alak egy madzagra kötött felhővel sétál…Katarzyna Ryrych mágikus történeti izgalmas világokat nyitnak meg kicsik és nagyon előtt egyaránt.

A Bojtorjánmező lakói 2017-ben elnyerte a lengyelországi IBBY-díjat (International Board on Books for Young People) és az év legjobb gyerekkönyve lett.

3400 Ft

Készleten

Cikkszám: 9789636031657 Kategóriák: , ,

Leírás

A szerzőről: Katarzyna Ryrych lengyel írónő, költő, tanár és festő. Anyja, Pochylczuk Alicja, krakkói költő, Apja, Dziki Sylwester, újságíró. Ryrych anglisztikát végzett el a Jagelló Egyetemen.
Amióta a betűket ismeri, ír. Első verseskötete 1981-ben jelent meg „Egy bizonyos hippi feljegyzései” címen („Zapiski pewnej hipiski”). Ettől kezdve több kötetet kiadott fiataloknak és felnőtteknek egyaránt. A „Siedem swoich piór” című könyvét 2009-ben jelölték az Év Könyvére az IBBY lengyel szekcióján. A II. Astrid Lingerd Irodalmi Versenyen kitüntették a „Łopianowe Pole” című könyvét. Nem megszokott témákkal foglalkozik, olyan dolgokra fókuszál, amik látszólag észrevétlenek. Szinte minden könyve nyert díjat vagy volt díjazott.
Wieliczkában él, ahol tanárként dolgozik, szabadidejét pedig krakkói stúdiójában tölti. Fest, csellózik és zongorázik. Van két fia. Imádja az állatokat, utazást és a jó könyveket. Animál és off-stream (alternatív) médiát promóz.

További információk

Méretek 16,5 × 23,5 × 1,5 cm
Illusztrátor

Rigall Grazyna

Kötés:

Keménytáblás

Oldalszám:

128 oldal

Szerző

Katarzyna Ryrych

Kiadó

Móra

Pin It on Pinterest

0

Kosár