Pásztohy Panka meseillusztrációiból láthatunk válogatást a Jókai Klub Galéria termében. ( 1121 Budapest, XII. kerület Hollós út 5. )

A képek 2018. október 31-ig tekinthetők meg a Klub nyitvatartási idejében hétköznap 9-től 21 óráig, de mielőtt felkerekedünk érdemes telefonálni, mert a helyiségben programokat is rendeznek. A belépés díjtalan.

A mini tárlaton a legtöbb rajz A kisegér, aki majdnem hős lett című könyvből látható. Ezen kívül a Pitypang és Lili sorozatból, A Bohóc és a kismajom meseválogatás illusztrációiból, az Apró Törpe Indiánokból és a Pesti Mese című könyv képeiből kapunk ízelítőt. Ez utóbbi 2018-ban megnyerte a Merítés-díj közönségdíját.

Pásztohy Panka így vall a kezdetekről:

„Nem tudok arra válaszolni, hogy mikor kezdtem rajzolni. Anyukám azt mesélte, hogy reggelente a cumi mellé papírt és ceruzát is kellett adnia. Persze nem volt ez olyan különleges, ha figyelembe vesszük, hogy a szüleim képzőművészek. A járókám is a műtermükben volt, és az első lépéseimet is ott tettem meg. Az volt a természetes, hogy mindenki alkot. Édesanyám szobrokat készít, édesapám fest. Végigrajzoltam hát az óvodai éveimet és az általános iskolát is. Nagyon szerettem rajzpályázatokon részt venni, amelyeket mindig meg is nyertem. Sokkal sikeresebb voltam a rajzolásban, mint a matematikában, így egyértelmű volt, hogy később is ezzel szeretnék foglalkozni.”

Pásztohy Panka által illusztrált könyvek nálunk:

A kisegér, aki majdnem hős lett

A bohóc és a kismajom

Csipkerózsika – Mesék az operából

Diótörő

Pin It on Pinterest

0

Kosár