DIE FANTASTISCHEN FLUGOBJEKTE DES ERWIN MOSER

 

ERWIN MOSER FANTASZTIKUS REPÜLŐSZERKEZETEI CÍMŰ kiállítás az év végéig tekinthető meg a Fertő-tó melletti Gols főterén lévő erwin moser múzeumban. A belépés díjtalan, a múzeum minden nap nyitva van, és számunkra meglepő módon ez azt is jelentette, hogy nem ült teremőr az épületben és nem járt a sarkunkban senki lesve, hogy mikor lehetne rászólni a gyerekekre. Ha az ország nyugati felén nyaralunk, pláne az ott lakóknak érdemes lehet arra kanyarodni egy kirándulás erejéig. A hegyeshalmi határtól 25 percre, az A4 autópályától 7 perces kitérővel elérhető a Parndorf előtti lehajtótól a kicsi múzeum, ami egy régi parasztházban lett berendezve.

A három szobában több mint 65 kép látható, Moser könyveinek különböző nyelvű fordításai Mellett. az ukrán, lengyel, orosz, koreai, japán stb. kiadások között örömmel fedeztük fel a magyar nyelvűeket is.

A jobb oldali, kicsi szobában burgenlandi tájképek, életképek – tollrajzok, akvarellek és moser három korai 16, 17, 18 évesen készített grafikája is látható.

A bal oldali „nagy” szobában láthatók a „fantasztikus repülőszerkezetek” képei, az asztalon számos könyv, amelyekbe bele is lapozhatunk.

Ezekből a könyvekből vásárolni is lehet a szemben lévő Borkultúra Házban. minden ott vásárolt könyvbe „Alfonz holló” képét pecsételik. A gyerekek most maguk is elkészíthetik saját rajzaikat egy fantasztikus repülőszerkezetről, a legszebb képeket kiállítják szeptemberben és díjazzák is a műveket:

1. helyezett egy dedikált Erwin Moser könyvet,

a 2.  Erwin Moser plakátot,

a 3. egy vászontáskát kap.

Ebben az évben még egy kiállításon láthatjuk az Író-illusztrátor képeit. 2018 szeptember 14-től november 11-ig Kismartonban az Eszterházy kastélyban

VON KATZEN, RATZEN und MÄUSEN című kiállítás

lesz látható,

Moser Könyveiről bővebben:

A tigrisbogár

Hol lakik a kisegér – Tavaszi és nyári mesék

Az egércirkusz – Mesék őszi és téli estékre

Világjáró jóéjt mesék

Csodálatos jóéjt mesék

Fantasztikus jóéjt mesék

Kokó és Kiri varázslatos utazásai

Borisz, a Kandúr – Az autóvá változtatott fürdőkád

Nagypapa meséi avagy a repülő ágy

 

Pin It on Pinterest

0

Kosár