a Klebelsberg Kultúrkúriában nézhetünk meg egy válogatást a lírai meseképeket alkotó illusztrátor műveiből.

Szimonidesz Hajnalka 2007-ben talált rá a meseillusztrálásra, azóta több alkalommal díjazták munkáit az Aranyvackor gyerekirodalmi és illusztrációs pályázaton. A Holnap, a Kolibri és a Könyvmolyképző Kiadónál is számos könyv jelent meg az ő képeivel kísérve.

Nálunk is kapható: A tündérkapu titka, a Minka és a felhőfoltozók, a Legendák a Pannónia gőzhajó fedélzetéről, a Három székláb, a Karácsonyi mondóka, az Igazi Karácsony és a Karácsonyi ének című mesekönyv.

A Holnap Kiadó gondozásában nemsokára újabb könyv jelenik meg a művésznő varázslatos képeivel: a Mesék az Operából sorozatban A Szentivánéji álom.

William Shakespeare vígjátékából Benjamin Britten és Peter Pears operája alapján Fodor Veronika írt mesét. Nálunk is hamarosan megvásárolható a könyv.

„Művei olyan lágyan, majdhogynem selymesen mutatják be az öröm, a vándorlás, az útkeresés, a csüggedés, vagy a magány érzelmi világát, hogy azokon a kényes egyensúly – tudniillik a mese bennünk felépülő és megelevenedő világa és a képi ábrázolás – szimbiózist eredményez… Szimonidesz Hajnalka a mese, vagy az élet esszenciáján vezeti végig képeinek nézőit, így művei a szó jó értelmében véve nemcsak gyönyörködtetnek, hanem bevezetnek minket egy belső, lelki világba. …nem csak vizuális nyelvre fordítja a mesét, hanem a történet mögött megbúvót, a mese, az esemény lelkét érezteti a nézővel. Művei révén lehetőséget kapunk arra, hogy teret adjunk bensőnk gyermeki énjének, mely a mesében nemcsak történetet, hanem egy egész világot lát.” Galambos Ádám író, újságíró

A kiállítás ideje alatt meseillusztrációs nyomatok is vásárolhatók. A tárlat díjmentesen látogatható.

Helyszín: Klebelsberg Kultúrkúria 1028 Budapest, Templom u. 2-10.

Szimonidesz Hajnalkával készült interjú itt olvasható Ferenczi Szilvia blogjában.

 

Pin It on Pinterest

0

Kosár