Törpeszarvas és a déli álom – Mesék kópékról, lázadókról, furfangosokról – Világszép Könyvek

Gyerekkorom nagy példaképe Tom Sawyer, aki a kerítésfestés sanyarú feladatát úgy oldja meg, hogy irigykedést ébreszt maga iránt.

Szinte versengenek a többiek, hogy kivegyék a kezéből a munkát. Nemes cselekedet ez? Aligha. Okos és szórakoztató? Bizony. Bántott vele valakit? Ugyan.

Világszerte születnek agyafúrt alakok, akik a sarkából is kifordítják a megszokott világot, hogy szamárfület mutathassanak. Gondolkodásuk őrzi a gyermeki észjárás szabályokat nem ismerő, kereteket szétfeszítő frissességét.

Zalka Csenge Virág ismét az egész világ mesekincséből válogatott, hogy saját egyedi, letisztult, mégis ezernyi ízt magában rejtő stílusában adja tovább nekünk a történeteket.
Ananszi, a pók például úgy pörgeti meg a királyt, hogy az kénytelen magába nézni. A törpeszarvas pedig képes úgy móresre tanítani egy gonosz krokodilt, hogy csaknem barátság lesz belőle.
A rókatündérek (kicunék) úgy járnak túl az eszeden, hogy észre sem veszed! Nem tisztán jók, nem tisztán rosszak. Jó, ha van bennünk belőlük. Tanulhatunk tőlük.
Karafiáth Orsolya

3400 Ft

Elfogyott

Cikkszám: 9786150114309 Kategóriák: , , ,

További információk

Méretek 20,0 × 26,0 × 1,5 cm
Illusztrátor

Bertóthy Ágnes

Kötés:

Kemény borító

Oldalszám:

160 oldal

Szerző

Zalka Csenge Virág

Kiadó

Világszép alapítvány

Pin It on Pinterest

0

Kosár