Szuperérzékeny vagyok?

Elaine N. Aron könyve 25 évvel ezelőtt jelent meg először. Ebből az alkalomból újabb fejezettel bővült ez a jubileumi kiadás, melyben az elmúlt időszak kutatásait foglalja össze a szerző mintegy 35 oldalon a könyv elején. Ezen kívül a 9. Orvosok, gyógyszerek és a szuperérzékenyek című fejezet is átdolgozásra került 2020-ban.

Minden ötödik ember fokozottan érzékeny, azaz szuperérzékeny, az átlag feletti intelligenciával, nagy képzelőerővel rendelkezik, és nehezebben boldogul a világban. A többség szemében visszahúzódónak, félénknek tűnnek. Azonban ez csak a látszat. Ha jobban megismerjük őket, rájöhetünk, hogy jobban együttéreznek és odafigyelnek másokra, mint az átlagember.

Bende Katalin szakpszichológus

Íme a jelek, hogy te is a „szuperérzékeny” emberek közé tartozol: részletes összefoglaló Milanovich Domi tollából itt olvasható.

3960 Ft

Készleten

Leírás

Időnként mindegyikünkkel előfordul, hogy telítődünk, de a szuperérzékenyeknél ez sorsszerű, és jóval gyakoribb. Ebben a rendkívüli könyvben Elaine N. Aron pszichológus, terapeuta, tréner, aki maga is szuperérzékeny, megmutatja, hogyan lehet felismerni a szuperérzékeny jellemvonásokat, és támpontokat ad ahhoz, hogy ennek előnyeit javunkra fordíthassuk a lehető legtöbbet kihozva mindennapjainkból. Javaslatai több mint 5 év kutatás eredményeire épülnek. A szuperérzékenyekkel kapcsolatban állóknak (szülők, társak, pedagógusok, gyógyítók) is rendkívül hasznos forrás a kapcsolatépítéshez vagy az együttműködés hatékonyságának javításához.

A könyv segítségével ráeszmélhetünk, hogy a szuperérzékenyek az emberiség egy értékes csoportjához tartoznak. Megérthetjük érzékenységük forrását és jellemzőit, és megismerjük sajátosságaik azon előnyeit, melyek erősíthetik önbizalmukat. Megérthetjük, hogyan befolyásolja tulajdonságuk a munkájukat és kapcsolataikat. A könyvre támaszkodva a szuperérzékenyek megtanulhatják kezelni a stresszes és harsány világ okozta kimerültséget, és könnyebben tudnak majd kialakítani egy harmonikusabb életformát.

Részlet a könyvből:

Miben segít ez a könyv?

A könyvben minden olyan információ szerepel, amelyre ezzel a tulajdonságoddal kapcsolatban szükséged lehet. Ez az egyedülálló munka öt éves kutatás, számos mélyinterjú, klinikai tapasztalat, több száz szuperérzékeny résztvevővel tartott tanfolyam és egyéni konzultáció, valamint a témával kapcsolatban rendelkezésre álló pszichológiai ismeretanyag figyelmes áttanulmányozásának eredménye. Az első három fejezetből megismerheted a személyiségvonásodat megalapozó tényeket, és megtanulhatod, hogy miként kezeld az idegrendszeredet érő túlzott ingeráradatot, valamint az emiatt fellépő túl nagy feszültséget.

Ezt követően azt vizsgáljuk, milyen hatással van az érzékenységed saját életedre, munkádra, kapcsolataidra és a lelki életedre. Rávilágítok olyan előnyökre, amelyekre talán sohasem gondoltál, valamint tanácsokkal látlak el a szuperérzékeny személyek körében gyakorta felmerülő problémák kezelésével kapcsolatban, mint amilyen a félénkség, vagy a megfelelő munka kiválasztása.

Nagy út áll előttünk. A legtöbb szuperérzékeny ember, akinek a könyvben található információk révén segíteni tudtam, azt állította, hogy az élete jelentős fordulatot vett, és azt tanácsolták, hogy ezt a tudást osszam meg Veled is.

További információk

Méretek 14 × 20,5 × 1,7 cm
Szerző:

Elanie N. Aron

Oldalszám:

296 oldal

Kötés:

Puha borító

Kiadó:

Sensum Donum

A mi véleményünk

 

Mindenkinek akinek a „Borsószem hercegkisasszony” volt a kedvenc meséje.

A könyv elolvasása után teljesen más szemmel fogják látni a világot és benne önmagukat.

Mások véleménye

Dr. Katona Edit homeopata, pszichiáter:

Valahogy sosem csodálkoztam azon, amikor valaki, aki megosztotta velem a gondjait és érzéseit, félszegen hozzáfűzte: „… tudja, én ilyen érzékeny vagyok…”. Vagy lehet, hogy nem is félszegen, hanem eltűnődve, vagy a homlokát ráncolva. Esetleg rosszalló hangsúllyal, vagy arra utaló gesztusokkal, hogy ő maga sem érti, mi ez. Mintha legalábbis valamiféle szerencsétlenség érte volna, és ez már így is marad. A lelki érzékenység valami finom, sokrétű dolog. Úgy gondolom, egy bizonyos értelemben gazdagabb belső világra utal, egy láthatatlan isteni ujjlenyomat. Elaine Aron könyve a szuperérzékenyekről abban igazán jó, hogy felvilágosító és önsegítő egyszerre. „Világít” – érzékenyeket és kevésbé érzékenyeket. Olyanokat is megvilágít, akik segíteni vágynak: családtagokat, pedagógusokat, gyógyítókat. A szuperérzékeny olvasó pedig bizonyosan hatalmas megkönnyebbülést él majd át, amikor rájön: amit átél, az nem betegség! És ez még csak a kezdet… Jó szívvel ajánlom könyvét minden társamnak, akinek élvezetet jelent elmerülni a test és a lélek csodás működésében, és fontos számára, hogy megértsük egymást.

A Hullámhossz blog írása a szuperérzékenységről és a könyvről.

Dr. Vekerdy Tamás ajánlója

Anyakanyar véleménye

egy olvasói vélemény

még több olvasnivaló

Pin It on Pinterest

>
0

Kosár