Oldal kiválasztása

Sandwich grófja és a nápolyi pizza – Kedvenc ételeink története

Gondoltál már arra, hogy minden ételnek megvan a maga története? Valaki egyszer rájött, hogyan lehet kenyeret sütni kemencében, és hogy tojásból, tejből és lisztből palacsinta lesz. Magyarországon sem ettek mindig paprikás krumplit, sokáig azt sem tudták, mi fán terem a krumpli és a paprika. Az ételek hosszú és izgalmas utat tettek meg, mielőtt a mai formájukban a tányérunkra értek. Kalas Györgyi régóta foglalkozik gasztronómiával, ebben a könyvben a gyerekek kedvenc ételeinek legérdekesebb történeteit gyűjtötte össze.

3990 Ft 3200 Ft

Készleten

Sandwich grófja és a nápolyi pizza - Kedvenc ételeink története

A könyvből kiderül, hogyan sütik a nápolyi pizzát, hányféle tészta van Olaszországban, mi köze a sült krumplinak a belga halászokhoz, milyen a kakaó termése, és miért készítettek először szusit. De a könyvben a csoki, a chips és a ketchup történetét is megismerheted! Horváth Ildi gyönyörű rajzaitól pedig biztosan megéhezel, így a könyv végén néhány receptet is találsz, amit jó szórakozás lesz otthon elkészíteni.

További információk

Méretek 19.5 × 22.5 × 1.5 cm
Illusztrátor

Horváth Ildi

Kötés:

Keménytáblás

Oldalszám:

88 oldal

Szerző

Kalas Györgyi

Kiadó

Pozsonyi Pagony

0

Kosár