Sakkpalota 2

A Polgár Judit Sakk Alapítvány a Képességfejlesztésért egy egyedülálló, új módszertani programot dolgozott ki az általános képességfejlesztésre, a logikus és kreatív gondolkodás elősegítésére, a digitális korban fellépő gondolkodásfejlődési hiányosságok pótlására. A Nemzeti Alaptantervben, az általános iskolák alsó tagozatában, 2013-tól válaszható tantárgyként szereplő új tárgy a sakk alapszabályait és eszközrendszerét használva épül be a normál tanterv alaptantárgyaiba, előmozdítva ezzel azok készségszintű elsajátítását.

A sakkjáték elsajátítása NEM cél! Hanem ESZKÖZ! Egy hihetetlenül hatékony eszköz a logikus, kreatív gondolkodás fejlesztésére!

2090 Ft

Elfogyott

Cikkszám: 9789631977219 Kategóriák: , , Címke:

Leírás

„A sakk eredetileg tanítási, gondolkodásfejlesztési eszköz volt, de az évszázadok során a célja eltolódott, és inkább csak, mint játék, sport, kiemelkedő teljesítmény jelent meg. Polgár Judit most visszahelyezi a sakkot eredeti funkciójába, és taneszközként a tananyag átadását könnyíti meg a gondolkodásfejlesztés által. A módszerében nagyon lényeges szempont, hogy nem a sakkjáték, hanem a sakk, mint szabályrendszer kerül be a tanításba. A pedagógusnak nem kell érteni a sakkjátékhoz, kizárólag a szabályait kell jól ismernie.” – Dr. habil.Gyarmathy Éva, az MTA Pszichológiai Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa

További információk

Méretek 21 × 29 × 1 cm
Szerző

Polgár Judit

Illusztrátor

Polgár Zsófia, Baranyai András

Oldalszám:

128 oldal

Kötés:

Kemény borító

Kiadó

Eszterházy Károly Egyetem

Pin It on Pinterest

0

Kosár