Plüsspuma – Lapozó

Ambrózy Zsófi lapozója 9 játékos vers formájában örökíti meg egy egyéves gyerek napját – a reggeli felkeléstől az utolsó esti ásításig

1990 Ft

Készleten

Cikkszám: 9786155587184 Kategóriák: , , Címke:

Leírás

Egyévesként az élet csupa kaland!

Ebben a korban nincs finomabb dolog egy bögre fülénél. Egy nap telis-tele van felfedezésekkel, például hogy vannak nálunk kisebb és nagyobb gyerekek is. A járókánk a saját birodalmunk, ahol minden a miénk. Persze előfordul, hogy elveszik tőlünk kedvenc „rágókánkat”. A bolti pénztáros, akár a legtöbb felnőtt, csuda érdekes. A gumiállatoknak menhelyet alapítunk, és ha orvososdihoz jönne meg a kedvünk, a legjobb játszótárs saját plüsspumánk. Persze egyvalamire mindennél jobban vágyunk: hogy Apa este hazajöjjön! A mondókák olyan mindennapi élethelyzetekre nyújtanak segítséget a szülőnek, mint a sorban állás, az orvosság bevétele. Ilyenkor egy-egy egyszerű szöveg ismételgetésével nyugtathatjuk meg gyermekünket. Szövegeinek ritmusa játékos megoldás azokra a percekre, melyeket a babák monotonnak éreznek. A dizájn kivitelű könyv természetesen gyerekkézbe való, mivel Megyeri Annamária illusztrátor színes babavilágot teremtett Ambrózy Zsófi rímei köré!

Az alkotókról:

Ambrózy Zsófi 1977-ben született, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végzett angol szakon. Három kisgyermek édesanyja, szeret énekelni, ritmusérzékét jelenleg versírásnál kamatoztatja. A Plüsspuma az első könyve, első verseit angolul írta. Szinkrontolmács. Hol angolból, hol gyerekből. Mialatt az iskolás-ovis-babakocsis világok között száguldozik, verseket ír, amelyeket közeli barátnőknek megmutat. Elég egy ilyen jó barátnő, aki megmutatja egy könyvkiadónak, és máris egy újabb bizonyítéka születik annak, hogy Zsófi hétköznapjai más anyukák hétköznapjával interferálnak. Modern versei közérthetők, szerethetők, kedves humoruk egy baba hangján szólalnak meg.

Megyeri Annamária grafikus, rajztanár, illusztrátor, rajzfilmes. Másik általa illusztrált könyv a Betűtészta kiadónál: Lackfi János: Paradicsomleves betűtésztával című kötete. Három kislány édesanyja, grafikáival díszített termékeivel állandó résztvevője a WAMP-nak, elnyerte a „Hónap designere” megtisztelő címet.

További információk

Méretek 16 × 13 × 2 cm
Szerző

Ambrózy Zsófi

Illusztrátor

Megyeri Annamária

Oldalszám:

20 oldal

Kötés:

Lapozó

Kiadó

Betűtészta

Pin It on Pinterest

0

Kosár