Mit kezdjünk az akaratossággal?

A pszichológus-pedagógus szerzőpáros könyve kettő az egyben: szülőknek szóló, gyakorlatias szemléletű pszichológiai útmutató és óvodás-kisiskolás gyerekeknek szánt kreatív segítő mesegyűjtemény.

2690 Ft

Készleten

Cikkszám: 9786155281464 Kategóriák: , , Címke:

Leírás

Deliága Éva évtizedes pszichológusi praxisa tapasztalatai alapján állította össze azt a módszercsokrot, amelyet már több száz család tesztelt és igazolt vissza. A dackorszakon is túlnyúló, óvodás- és kisiskoláskorban megnyilvánuló akaratosság szelíd feloldására szolgáló eszköztár kialakításánál figyelembe vette, hogy az eltérő személyiségű szülőknél és gyermekeiknél szituációtól függően más-más megoldás működhet.

Lovász Hajnalka finom humorral átszőtt, kalandos meséin keresztül pedig szimbolikus módon válik átadhatóvá az akaratosság, az ellenszegülés, a konfrontatív egymásnak feszülés békés feloldásának több módja. Lehetséges mintát kapunk néhány jellegzetes probléma kezelésére, amellyel sok szülő szembesül a mindennapok során. A pedagógus szerző nagy beleérzéssel és gyöngédséggel segíti a helyzetek empatikus megoldásában az olvasó felnőttet – és a mesék kis hallgatóját.

További információk

Méretek 16 × 21 × 1,5 cm
Szerző

Deliága Éva, Lovász Hajnalka

Illusztrátor

Várkonyi Mária

Oldalszám:

108 oldal

Kötés:

Keménytáblás

Kiadó

Kulcslyuk kiadó

A mi véleményünk

A könyv nyolc módszere ismerős lehet a gyakorló szülőknek, hiszen valószínűleg ösztönösen már mindenki maga is próbálta alkalmazni őket. Ez a kötet abban segíthet, hogy újra tudatosítsuk ezeket a módszereket és a rázós helyzetekben se veszítsük el a fejünket hanem empatikusan, magyarázatot adva, sajátmagunk és gyermekünk érzelmeit megfogalmazva találjunk megoldást.

Az öt mese ismerős szituációkat jelenít meg: Zokorlán nem hajlandó a hideg ellenére sem felöltözni, másnap egy boltban annyira szeretne megkapni egy kitűzőt, hogy földre veti magát, Csíkfaló nem szeretne hazamenni a játszótérről, Tűzhányó fára mászik fittyet hányva aggodó barátai figyelmeztetésére és végül az utolsó mesében Csíkfaló nem hajlandó elindulni a szokásos keddi kacsaetetésre.

Ez utóbbi meséhez szeretnénk megjegyezni, hogy a vízimadarakat nem szabad etetni kiflicsücsökkel, mert megbetegszenek tőle és jobb lenne, ha erre a gyerekeinket se szoktatnánk rá! A kacsák nagyon örülnek a tóparton, folyóparton található frissen szedett fűnek is, de a legjobb, ha csak gyönyörködünk bennük tiszteletben tartva őket.

Bővebben erről például itt:a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján

 

Pin It on Pinterest

0

Kosár