Magyar Hunmondák

Mindenki ismeri a csodaszarvas  történetét.

És vajon Isten Kardjáról, a Catalaunumi ütközetről vagy a Hadak Útjáról is hallotunk már? E könyv lapjain megelevenedik néhány történet honfoglaló őseinkről, Helbing Ferenc gyönyörű rajzaival illusztrálva.

2970 Ft

Készleten

Cikkszám: 9789630633901 Kategóriák: , , , Címkék: ,

Leírás

Helbing Ferencz, a jeles grafikusművész illusztrálta és írta a Magyar Hunmondák című könyvet, mely magánkiadásban jelent meg 1928-ban. Helbing Ferencz legismertebb alkotásai az általa tervezett bankjegyek. Ő tervezte az 1920-as években használt papírpénzek többségét.
A pénztervezés mellett a magyar kereskedelmi grafika terén úttörő munkát végzett. Plakátokat, bélyegeket, könyvillusztrációkat és üvegfestményeket, freskókat (Lillafüred, Palotaszálló) is készített, melyekkel számos iparművészeti és grafikai pályázaton nyert díjat. 1910-től az Iparművészeti Iskola tanára, 1936-ig igazgatója volt.

A magyar nép eredetmítoszait elmesélő, közérthető szöveget míves kőnyomatokkal illusztrálta a szerző. Helbing Ferencz grafikusi képességeinek ékes bizonyítékai e könyv képei: lenyűgöző színvilágú, aprólékos gonddal készített rajzain megelevenedik a múlt, élni kezdenek a legendák.
A könyvben szerves egységet képez a szöveg és a képek együttese. A keményfedeles kötet szívet-szemet gyönyörködtetően mutatja meg történelmünk felemelő pillanatait, nemzeti nagyjaink történetét.

A kötet múlt század eleji reprint kiadvány, hűen másolva az eredetit.

A könyv az alábbi meséket, mondákat tartalmazza színes képekkel illusztrálva:
A csodaszarvas regéje
Isten kardja
Attila és Buda
A catalaunumi ütközet
Hadak útja
Emese álma
A vérszerződés
Árpád
Szent István
Szent László

További információk

Méretek 31 × 23 × 0,8 cm
Szerző:

Helbing Ferenc

Illusztrátor:

Helbing Ferenc

Oldalszám:

36 oldal

Kötés:

Kemény borító

Kiadó:

Amigdala Stúdió

A mi véleményünk

Ez olyan könyv amelyet minden magyar gyermeknek egyszer el kellene olvasnia, hogy megőrizhessék régmúlt őseink dicső emlékét.

Pin It on Pinterest

0

Kosár