Esti mesék lázadó lányoknak 100 különleges nő története

Mi lenne, ha a hercegnő nem menne feleségül a királyfihoz, mert az autóversenyzés jobban érdekli?
Mi lenne, ha a legszegényebb lány is tanulhatna, hogy aztán országos ügyekben döntsön?

A könyvet 18 éven felülieknek ajánljuk!

A könyvet beválasztották a megjelenést követő évben az 50 legjobb gyermekkönyv közé, a Magyar Gyermekirodalmi Intézet által felkért zsűri válogatása szerint.

És megjelent a magyar „lázadó” nőkről szóló kötet: 50 elszánt magyar nő címmel!

5400 Ft

Készleten

Cikkszám: 9789634158325 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

A szerzőpáros újragondolja a mese műfaját. Száz rendkívüli nő életét mondja el Kleopátrától Marie Curie-n át Michelle Obamáig. Történetüket egy-egy portré teszi teljessé, amelyeket a világ különböző országaiban alkotó hatvan női grafikus készített.

Az Esti mesék lázadó lányoknak a közösségi adománygyűjtés történetének legnagyobb könyves sikere lett. Nem csoda, hiszen hősnői – vagány kalózok, zseniális tudósok vagy élvonalbeli sportolók – köztünk éltek és élnek, az ókori Japánban éppúgy, mint a mai Mexikóban. Sikereik azt bizonyítják, hogy a hagyományos női szerepekből ki lehet törni, és bármire képes egy lány, ha az akadályokat leküzdve kibontakoztatja a benne rejlő lehetőségeket.

A könyvet 18 éven felülieknek ajánljuk!

 

További információk

Méretek 18,5 × 24,5 × 2,5 cm
Szerző

Elena Favilli , Francesca Cavallo

Oldalszám:

224 oldal

Kötés:

Keménytáblás

Kiadó

Móra

A könyv története

„Számos oka van annak, hogy ez a könyv mindig különleges lesz számunkra. Először is nyilván az a rekordnagyságú összeg, amelyet az interneten gyűjtöttünk össze (az Esti mesék lázadó lányoknak kiadására több mint egymillió dollár érkezett, ami példátlan a közösségi finanszírozás történetében: ennyi pénzzel új könyvet még sohasem támogattak);

azután a több mint hetven országból származó támogatók meglepően magas száma; valamint az a megtiszteltetés, hogy a világ legkülönbözőbb részein élő, hihetetlenül tehetséges női művészekkel dolgozhattunk együtt.

Más okok viszont kevésbé nyilvánvalóak: az üzenetek azoktól a gyermeket váró anyukáktól és apukáktól, akik azt mondták, ez az első könyv, amit megvettek a lányuknak. Meg egy barátunk barátja, aki elárulta: ez a kampány elegendő önbizalmat adott neki ahhoz, hogy dolgozni kezdjen egy projekten, amelyet régóta halogatott, mert „mi lesz, ha kudarcot vallok?”. Továbbá az e-mail, amelyben egy anyuka leírta, hogy a könyv segít neki megosztani a világnézetét három fiával, nemcsak anyaként, de nőként is. De mindenekfelett az a mélységes bizalom, amellyel támogatóink fordultak felénk.

Ilyen mértékű bizalmat nem túl gyakran tapasztal az ember, ha nőnek született. Nem számítottunk rá. Hogyan is számíthattunk volna? A könyvünkben szereplő rendkívüli nők többsége soha nem tapasztalta meg ezt az érzést. Bármilyen fontos felfedezéseket tettek, bármilyen merész kalandokra vállalkoztak, bármilyen zseniálisak voltak — folytonosan ócsárolták őket, megfeledkeztek róluk, némelyiket majdhogynem kitörölték a történelemből.

Fontos, hogy a lányok tudják, milyen akadályok állnak az útjukban. De ugyanilyen fontos, hogy tudják, ezek az akadályok nem áthághatatlanok. Túljuthatnak rajtuk, sőt akár el is mozdíthatják az akadályokat az utánuk következők útjából, pont úgy, ahogy ezek a nagyszerű nők tették.

Könyvünk száz története mind a bizakodó szív világmegváltoztató erejét bizonyítja.

Azt szeretnénk, ha ezek a bátor úttörők példaként szolgálnának. Ha portréik elolvasása megerősítené lányainkban azt a meggyőződést, hogy a szépség bármilyen formában, színben, életkorban megnyilvánulhat. Ha minden olvasó tudná, hogy az a legnagyobb siker, ha szenvedéllyel, kíváncsisággal, nagylelkűséggel teli életet élünk. Ha mindennap eszünkbe jutna, hogy jogunk van boldognak lenni és merész felfedezéseket tenni.

Most, hogy a kezedben tartod ezt a könyvet, reménnyel és lelkesedéssel gondolunk a világra, amelyet együtt építünk fel. Arra a világra, amelyben azt, hogy miről álmodhat, milyen messzire juthat valaki, nem az szabja meg, hogy férfi vagy nő. Arra a világra, amelyben mindegyikünk bátran mondhatja: „szabad vagyok”.

Köszönjük, hogy részese vagy ennek az utazásnak.”

Elena Favilli
Francesca Cavallo

Forrás: https://www.mora.hu/oldal/lazado-lanyok

Mások véleménye

 

„Ismerd meg száz csodálatos nő történetét, akik kiálltak önmagukért, és ragaszkodtak az álmaikhoz, hogy végül nagy dolgokat vihessenek véghez. És ez nem mese!” – Harcsa Veronika, énekesnő

„A hőseink nem tündérek, nem boszorkák, hanem igazi nők: erősek, okosak, bátrak. Van céljuk, és küzdenek is érte – mert hisznek magukban. Szeretnek, mégis szabadok. Megmutatják, hogy a sors alakítható, a boldogságot pedig akarni kell. Olvassuk és írjuk bele magunkat a lázadó lányok könyvébe” – Szabó T. Anna, költő

A Szembetűnő blogban Maisch Patrícia írása itt olvasható a könyvről.

Pin It on Pinterest

0

Kosár