Életünk a Földön – Egy kérész napjától a halhatatlan medúzáig

„Vajon az élet miért ilyen kegyetlenül rövid egyesek, és olyan hosszú mások számára? Miért van az, hogy a Madagaszkár erdeiben élő Laborde-kaméleon sosem tudja meg, milyen a száraz évszak? Öt hónapig tartó létezése esőben kezdődik és végződik. Hogy lehet az, hogy az óriásteknős száz évig is elél, és akár egy évet kibír evés nélkül, de egy törpecickánynak kétóránként eleség után kell szaladgálnia, hogy megmaradjon?
Vajon a repülés képessége magával hozza a hosszabb élet ajándékát is? És vajon a leghosszabb életű teremtmények közül miért lakik oly sok a fagyos tengeri mélységben?
Ez a könyv a hosszú élet titkát keresi, s eközben az állatok élettartamát vizsgálva betekintést nyerhetünk lenyűgöző világukba, illetve kulcsfontosságú tényeket is megtudhatunk arról, hogyan védhetjük meg őket.”

5400 Ft

Készleten

Leírás

Ünnepeljük az élet körforgását a törékeny kérésztől kezdve, akinek minden órája számít a több mint száz évig élő galápagosi teknősig!

Az állatok csodálatra méltó és sokszínű élete számtalan titkot rejt. Ismerjük meg azokat az élőlényeket, akik ugyanazon a napon jönnek világra, mint a szüleik, és azokat is, akik majdnem egy évszázadig nem számítanak kifejlett példánynak! Ez a csodálatosan illusztrált könyv bemutatja többek között a királylepkék vándorlását, az axolotlok rejtélyes képességét és az afrikai elefántok csordájának a mindennapjait is.

További információk

Méretek 23,5 × 30,0 × 1,5 cm
Illusztrátor

Jesse Hodgson

Kötés:

Keménytáblás

Oldalszám:

64 oldal

Szerző

Lily Murray

Kiadó

Kolibri

Pin It on Pinterest

0

Kosár