Bibedombi szörnyhatározó

Adamik Zsolt és Hanga Réka közös kötete, a Bibedombi szörnyhatározó többszörösen díjnyertes könyv: 2015-ben Hanga Réka ezzel a könyvvel lett Az év illusztrátora, 2016-ban pedig IBBY Honour List-re került ugyanezzel a művel.

Adamik Zsolt képes szörnyhatározójában minden szörnynek saját meséje van: meghökkentők és annyi nyelvi játék, annyi humor van bennük, hogy a bátor olvasó rögvest az ágy alatt lapuló búmanó vagy a titokzatos szekrényben lapuló szörny keresésére indul. Ezek a lények ugyanis alapvetően mulatságosak! Megtanulható még a könyvből, hogy ki a gyerekszobai rumli felelőse (Zinbazár herceg) és hogy a szennyesből zoknifiók-kalózok támadhatnak. Meg a lexikonhasználat, az is mellesleg megtanulható.

Hanga Réka illusztrációival lesz teljesen, részletesen tudományos és pompás az egész szörnyű lexikon!

3960 Ft

Elfogyott

Cikkszám: 9789639820579 Kategóriák: , , ,

Leírás

„A szörnyek azért vannak, hogy lássuk, mitől félünk.

Épp ezért, itt nem is nagyon fél senki sem.”

A Bibedomb a város fölé emelkedik. Magassága: jó nagy.

Ketten laknak a tetején: Kisujj néni és Talicska bácsi. Meg a pici ház, piros tetős, fecskefészkes. Meg a kócos erdő körben, benne medve, róka, nyúl. Meg a szörnyek: nagyfogúak, kötekedők.

Nem mind, persze. A gépsárkány a mosógépben morcog, a resztlimanó meg simán válogatós gyerekeket lop, a hüjeti csak tör-zúz a városban. A vérzsiráfnak meg hiába van nagy foga, semmire se megy vele. Mondjuk a porcicamaffia tényleg kötekedő. Meg mindenütt ott nyivákol. És vigyorog!

Ám Talicska bácsi, a szörnycsősz néha rendet rak. Olyankor kicsit nyugalom van. Meg télen is: olyankor felkerekedik a Bibedomb, és elmegy a nyárba..

További információk

Méretek 15,0 × 22,0 × 1,5 cm
Illusztrátor

Hanga Réka

Kötés:

Cérnafűzve, keménytábla borítás, borító külseje matt fóliázva, poszterként használható védőborítóval ellátva

Oldalszám:

124 oldal

Szerző

Adamik Zsolt

Kiadó

Cerkabella

Pin It on Pinterest

0

Kosár