Az Univerzum – Gyakran ismételt kérdések és válaszok

Mindenkinek vannak kérdései. Ettől vagyunk emberek. Fajunk egyedeiként sok mindenben nem értünk egyet egymással: mást gondolunk a politikáról, más a kedvenc focicsapatunk… Egy dolog azonban egészen biztosan közös bennünk: a tudni akarás. Mindannyian kíváncsiak vagyunk, és mélyen legbelül ugyanazok a kérdések foglalkoztatnak bennünket. Érdekel minket, hogy miért nincs visszaút az időben, van-e belőlünk másik valahol, hogy micsoda a tér és a nehézkedés.

A válaszok itt vannak, ebben a kötetben.

5400 Ft

Készleten

Cikkszám: 9789635046812 Kategóriák: , ,

Leírás

Jorge Cham, a kutatóból lett karikaturista és Daniel Whiteson fizikaprofesszor mesterei a tanításnak: úgy magyarázzák el a tudományos eredményeket (vagy azok hiányát), hogy mindenki érti. Akárcsak előző könyvük, a Halványlila gőzünk sincs: Tutikalauz az ismeretlen Univerzumhoz lapjain, most is röviden, szórakoztatóan és rengeteg vicces rajzzal illusztrálva lebbentik fel a fátylat a testünket alkotó részecskékről, a legtávolabbi galaxisokról és mindarról, ami a kettő között van. Akinek kérdése van az Univerzummal kapcsolatban, az itt megtalálja a válaszokat. Megtudjuk, miért nem tudunk teleportálni és hogy építhetünk-e térhajtóművet, hogy meddig él a Föld és meddig a Nap. Kalandra fel: vár minket az egész világmindenség!

„Közérthető és vicces, ugyanakkor alapos és intelligens: csak Jorge és Daniel képes megteremteni ezt a finom egyensúlyt.”

Carlo Rovelli, a Hét rövid fizikalecke és A valóság nem olyan, amilyennek látjuk szerzője

További információk

Méretek 24,0 × 16,0 × 2,0 cm
Illusztrátor

Jorge Cham

Kötés:

Keménytáblás

Oldalszám:

320 oldal

Szerző

Daniel Whiteson

Kiadó

Európa

Pin It on Pinterest

>
0

Kosár