Oldal kiválasztása

Century – A kőcsillag

Március 16. New York a fagy fogságában vergődik. A négy kiválasztott újra együtt. Ezúttal a Kőcsillagra kell rábukkanniuk. De kevés az idő, és nincs visszaút…

3600 Ft 1800 Ft

Készleten

Cikkszám: 9786155131332 Kategóriák: , , Címke:

Century - A kőcsillag

Az emberiségre százévenként próbatétel vár. Minden századik évben négy gyermek a kulcsfigura a sorsdöntő játszmában. Megint eltelt száz év. A négy kiválasztott találkozik… Március 16. New York a fagy fogságában. Sheng, Mistral, Elettra és Harvey újra együtt vannak. Ezúttal a Kőcsillagra kell rábukkanniuk. De kevés az idő, és nincs már visszaút… Ez a négykötetes Century történetének második könyve. A szerzőről:
Pierdomenico Baccalario
1974. március 6-án születtem egy kicsi és szép piemontei városkában, Acqui Termében. Erdők között nőttem fel, három kutyával, egy fekete biciklivel és Andreával, aki öt kilométerre lakott tőlünk, és az az öt kilométer végig kemény kaptató volt.
Humán tagozatos gimnáziumba jártam, ott kezdtem el írni: különösen unalmas órákon úgy tettem, mint aki jegyzetel, miközben elbeszéléseket találtam ki. Ott ismertem meg egy szenvedélyes baráti kört, amelynek tagjai szerepjátékokat játszottak, és akikkel együtt fantasztikus világokat teremtettünk meg, derítettünk fel. Kíváncsi, bár mértéktartó felfedező vagyok.
Amikor a jogi egyetemet végeztem, elnyertem a Premio Battello a Vapore elnevezésű díjat, a La strada del guerriero (A harcos útja) című könyvemmel az a nap volt életem egyik legszebb napja.
Azóta jelennek meg a regényeim. Miután megkaptam a diplomámat, dolgoztam múzeumokban és kulturális projekteken, és közben mindig szóra akartam bírni a hajdanvolt idők poros tárgyait, izgalmas történeteket várva tőlük. Utazni kezdtem, új látóhatárok nyíltak meg előttem: Celle Ligure, Pisa, Róma, Verona.
Szeretek új helyeket látni, felfedezni új és új életmódokat, még akkor is, ha a végén mindig visszatérek a megszokottba.
Van egy különleges hely. A Val di Susa egy fája, amely mellől csodálatos tájra nyílik kilátás. Ha ti is, akárcsak én, imádtok gyalogolni, elmagyarázom, hogy juthattok oda.
Addig maradjon titok.

Iacopo Bruno
Nem tudnám elmagyarázni nektek, miféle szerzet vagyok, de többé-kevésbé így alakult a dolog: van egy különleges barátom, akinek soha sincsen szüksége semmire. Még egészen kicsik voltunk, amikor szeretett volna egy űrhajót
És megrajzolta
De olyan jól rajzolta le, hogy szakasztott olyan lett, akár az igazi.
Belemásztunk és körberepültük szépen a világot. Egy másik alkalommal meg egy ragyogó, piros, kétfedelű repülőgépet kanyarított, egészen hasonlót, csak valamivel kisebbet, mint a Vörös Báróé volt; annyira élethűen sikerült, hogy kis híján belerepültünk az éppen csak felvázolt hatalmas vulkán kráterébe.
Ha elálmosodott, csak rajzolt egy ágyat És reggelig aludta benne az igazak álmát. Mindig magánál hordott egy tökéletesen kihegyezett, kéthegyű ceruzát.
Most a barátom elutazott Kínába, és nálam hagyta a varázsceruzáját!
ekultúra ajánlója itt olvasható

További információk

Méretek 14 × 22 × 2.5 cm
Szerző

Pierdomenico Baccalario

Oldalszám:

346 oldal

Kötés:

Keménytáblás

Kiadó

Pongrác

0

Kosár