Z. Németh István – Aranyeső, ezüsthó

Z. Németh István legújabb kötete, az Aranyeső, ezüsthó nemrég jelent meg. A költő híres macskás és még híresebb kalózos verseit tartalmazza, amellett jeges-teles, vakációs, iskolás, zenebonás és persze rólad szóló versek is vannak benne – összesen négy fejezetben.
Valamennyi neked szól, és majdnem úgy, mintha te írtad volna őket. Hiszen írhatsz ilyeneket te is – amikor majd olyan mesterien tudsz bánni a szavakkal, rímekkel és ritmusokkal, mint a költő, Z. Németh István. És persze macskákat, kalózokat is rajzolhatsz melléjük, hasonlókat, mint Papp Anikó Míra ebben a kötetben – ha majd olyan jól fog a te ceruzás is, mint Míráé. Nosza, elő ceruzát, tollat! Gyakorolj, s egyszer csak – meglásd! – elkezdődik a varázslat!

2300 Ft

Elfogyott

Cikkszám: 9788097216450 Kategóriák: , , Címke:

Leírás

A versek szerzője szereti a természetet, otthonosan mozog benne. Elhiteti velünk, hogy szülőföldünk Meseország, ahová mindenkinek, minden jóakaratú olvasójának ingyenes, szabad bejárása van. A Simkó Tibor-díjas Z. Németh Istvánt ezek a versek – nem túlzás – a mai magyar gyermekirodalom élmezőnyébe repítik, felsorakozik Csukás István, Lackfi János, Kányádi Sándor vagy Nyulász Péter mellé. A gyerekeknek ezek a versek olyanok, mintha csak beleszülettek volna, mintha a költővel közösen írták volna mindazt, amitől az okoskodó felnőtteknek földbe gyökerezik a lába, égnek áll a haja. Ezek a versek szavalásra születtek, közülük nem eggyel győztesen találkozhatunk majd a szavalóversenyeken, vetélkedőkön. AzAranyeső, ezüsthó szervesen illeszkedik Z. Németh István eddigi gyerekkötetei – Hétre hét, hóra hó; Hócompóc bohócai; Gyerkőce; Tündérvirág; Hemperkőc; Epercsutka, fagombóc; Égimeszelő; Zengőrét meséi; Tigrisbukfenc – sorába. Egyfajta betetőzése ez művészetének. A versek távcsövei az olvasóknak, rajtuk keresztül rálátni a kincses szigetre, ami maga a gyerekszív. -Fellinger Károly

További információk

Méretek 18 × 26 × 1 cm
Szerző

Z. Németh István

Illusztrátor

Papp Anikó Míra

Oldalszám:

96 oldal

Kötés:

Kemény borító

Kiadó

Vámbéry Polgári Társulás

Pin It on Pinterest

0

Kosár