Fellinger Károly – A kincsesláda

Lucaszéket mindenki tud készíteni. De hogy Kukoricás Dzsanga lucaszéke hogy készült, és egyáltalán miért fogott hozzá a nagy munkához ez a felsőszeli legény? ‒ annak a történetét már csak a mátyusföldiek ismerik.
Ők tudnak arról a rózsaillatú nádszálkisasszonyról is mesélni, aki Zsigárdon élt, és egy herceg halt meg az illatos kertjében, mert vérmérgezést kapott a rózsatövistől. Egy hidaskürti legényről meg úgy beszélik, hogy királynak képzelte magát, és a végén tényleg az is lett, király. Minden faluról, legényről és leányról, boszorkányról és örögfiókáról van meséjük a mátyusföldieknek. A legjobbakat le is írták ebbe a kincseskönyvbe. (Ab-Art Könyvkiadó)

1800 Ft

Elfogyott

Cikkszám: 9788080872052 Kategóriák: , , Címke:

Leírás

A legtöbb mese Jókáról és Nagyfödémesről született. Ezeknek a falvaknak külön érdekessége, hogy évszázadokig a Felső Csallóközhöz tartoztak. Ennek is köszönhető, hogy Mátyusföld déli részének mese- és mondavilága rokonítható Szigetköz és Csallóköz népi hiedelmeivel. Innen az igricek és tündérek gyakorisága. A változatos boszorkánytörténetekbe egyéni színt vitt az is, hogy a Mátyusföld északi részén lakó szlovákság hiedelmeiből jó pár bekerült a vegyesen lakott települések mesekincsébe. A mátyusföldi mesék jellegzetessége még a nélkülözhetetlen cigányfolklór.

Ezek a mesefeldolgozások elsősorban szórakoztatni akarnak.(Fellinger Károly)

További információk

Méretek 20,5 × 20,5 × 1 cm
Szerző

Fellinger Károly

Illusztrátor

Schall Eszter

Oldalszám:

80 oldal

Kötés:

Kemény borító

Kiadó

AB-ART

Pin It on Pinterest

>
0

Kosár